Skip to main content

Samuel Samuelsson

Avenyn7 stänger för renovering.

Samuel Samuelsson stänger den världsberömda restaurangen på Avenyn. Sedan 1997 har Samuel tillsammans med sina bröder drivit kafékedjan Le Pain Francais. 2013 öppnade Samuel tillsammans med sina syskon Le Pain Francais Bistron på Avenyn som numera heter Avenyn7 . Restaurangen satt snabbt spår på både den nationella och den internationella kartan när det kommer till restauranger, nattklubb och bistro.

Historia om Avenyn7

I juli 2013 gav Samuel Samuelsson tillsammans med Stylt på sig att inreda Le Pain Francais Bistro på Kungsportsavenyn. Samuel ville skapa olika inredningar på olika plan för få olika upplevelser och stället uppmärksammandes internationellt för sin härliga och magnifika interiör. Det blev ett enormt ställe på Avenyn med både kafé, restaurang och bar utspridd på fyra våningar där varje plan hade sitt egna tema och sin egna berättelse.

Av den franska webbtidningen L´Internaute så omnämns restaurangen som ”en av världens bästa restauranger och barer med storslagen inredning. 2022 bestämde sig Samuel att stänga ner Avenyn7 för renovering av restaurangen och nu väntar många med spänning.

SAMUEL OM BESLUTET

Samuel berättar att under året så fattade syskorna beslutet om att separera verksamheterna åt. Samuel Samuelsson skulle fortsätta sin resa själv med att driva Le Pain Francais Bistro. Med tanken på att restaurangen Le Pain Francais Bistro legat på Kungsportsavenyn7 så var det enkelt med att byta namn till Avenyn7. Det som drivit Samuel att skapa stället har alltid varit kontakten med människor. Han ville skapa ett hemtrevligt ställe i Göteborg där alla ska kunna avnjuta något gott att äta eller dricka.

Samuel Samuelsson en svensk multientreprenör

Samuel Samuelsson är en svensk multientreprenör, investerare och företagare. Han är äger ett tiotal bolag inom fastighet, hotell och restaurangbranschen under Veraz Holding, Veraz Real Estate, Collegium Park. Fram till 2021 så ägde VSS Holding en av Sverige största Café kedjor vid namn Le Pain Français.