Skip to main content

Samuel Samuelsson tar ny riktning.

Samuel Samuelsson tar ny riktning med den världsberömda restaurangen på Avenyn. Sedan 1997 har Samuel tillsammans med sina bröder drivit kafékedjan Le Pain Francais och satt spår på både den nationella och den internationella kartan. Kafékedjan hade fram till 2020 vuxit sig till 14 enheter och restauranger med placering runtom Göteborg.  Under året så fattade bröder Samuelsson beslutet om att att separera verksamheterna åt och att Samuel skulle fortsätta sin resa själv med att driva Le Pain Francais Bistro. Nya stället kom att heta Avenyn7.

Framgångsrika café- och restaurangkedjan

Det som drivit Samuel att skapa stället har alltid varit kontakten med människor, att få skapa ett hemtrevligt ställe i Göteborg där alla ska kunna avnjuta något gott att äta eller dricka. Det ska vara förstklassig service där maten ska vara i säsong till ett rimligt pris.

Mot nya mål

Samuels nya planer för Avenyn

I juli 2013 gav Samuel sig på projektet att inreda Le Pain Francais Bistro på Kungsportsavenyn. Samuel ville skapa olika inredningar på olika plan för få olika upplevelser och stället uppmärksammandes internationellt för sin härliga och magnifika interiör. Det blev ett enormt ställe på Avenyn med både kafé, restaurang och bar utspridd på fyra våningar där varje plan hade sitt egna tema och sin egna berättelse.

Av den franska webbtidningen L´Internaute så omnämns restaurangen som ”en av världens bästa restauranger och barer med storslagen inredning. 2022 bestämde sig Samuel att stänga ner Avenyn7 för renovering av restaurangen och nu väntar många med spänning.

Vem är Samuel Samuelsson?

Samuel är en entreprenör som uppskattar inträget vardagsarbete.