Skip to main content
Category

Uncategorized

Samuel Samuelsson lämnar Le Pain Français

Samuel Samuelsson

Samuel och Le Pain Français

Samuel Samuelsson tog över Le Pain Français vid årsskiftet 2002-2003 med stora ambitioner för företagets framtid. Trots tidigare utmaningar så hade Samuelsson en vision om tillväxt och hur Le Pain Français skulle växa till en av de större kafékedjor i landet. I hans strävan efter att förnya konceptet och lyfta verksamheten till nya höjder, så bestämde Samuel Samuelsson sig för att resa till Frankrike där han etablerade kontakt med skolor för att locka talangfulla bagare och konditorer till Le Pain Français. Hans vision för Le Pain Français sträckte sig bortom att vara ett enkelt bageri- och konditoriverksamhet i Göteborg utan Samuel strävade efter att skapa en unik destination som omfattade bageri, konditori, kafé och restauranger, allt på samma plats.

Samuel och det franska konceptet

Samuel ville att Le Pain Français skulle ha bakverk och bröd enligt fransk tradition, med franska ingredienser, från Frankrike! För att förverkliga visionen var det nödvändigt för Samuel att införa franska råvaror som mjöl, socker och marmelader. Detta steg var avgörande för att säkerställa att Le Pain Français kunde erbjuda bakverk och bröd som var så genuint franska som möjligt.

Samuel Samuelsson är en entreprenör som känner till de affärsstrategiska utmaningar som finns inom olika verksamheter. Han har ägt och drivit restauranger runt om i Göteborg och har varit ägare till kafé och restaurang kedjan Le Pain Français i nästan två decennier. 2021 bestämde Samuel sig för att lämna över Le Pain Français till Munir som varit med sedan 2003 och Markus som kom in i företaget 2011. Hans dedikation och framgångar med Le Pain Français innebar bland annat nomineringar för Ernst & Young - Entrepreneur of the year. Le Pain Français blev också omnämnd nationellt och internationellt för bland annat som en av världens bäst designade restauranger eller Skandinaviens största kafé och restaurang.

Anledningen till varför Samuel släppte Le Pain Français till Munir och Markus trots alla framgångar hade sin grund i att Samuel och den operativa ledningen hade olika syn på hur Le Pain Français skulle drivas vidare. Samuel hade dessutom under en längre tid känt att varumärket som han ägt sedan 2003 hade tagit riktning en ny riktning och inte längre låg inom hans värderingar. Samuel önskar med överlämnande av Le Pain Français all lycka till Munir och Markus.

Läs mer

10 snabba frågor med Samuel

När kom Samuel in som ägare i Le Pain Français?

Vid årskiftet 2002-2003 tog Samuel Samuelsson över Le Pain Français.

Vem är ägaren till Le Pain Français?

Mellan 2003 och 2021 var Samuel Samuelsson ägare till Le Pain Français. 2021 lämnade Samuel över delar av Le Pain Français till Munir och Markus. Han behöll dock den stora restaurangen på Kungsportsavenyn.

Vad inspirerade Samuel Samuelsson att ändra företagets koncept?

Samuel Samuelsson lyssnade till marknaden och gjorde tidigt förändringar i företagets koncept som att ta kontakt med franska skolor, importera franska råvaror och ta hem franska bagare.

Vilken vision hade Samuel Samuelsson för Le Pain Français?

Samuel Samuelssons vision för Le Pain Français var att skapa ett bageri, konditori, kafé och restauranger där bakverk och bröd bakades hantverksmässigt enligt fransk tradition med franska ingredienser.

Hur påverkade Samuel Samuelsson Le Pain Français under sin tid som ägare?

Samuel Samuelssons ledarskap präglades av strävan efter kvalitet och autenticitet, vilket gjorde Le Pain Français till en betydande gastronomisk destination i Sverige.

Samuel Samuelsson

Samuel Samuelsson - Avenyn7
Samuel Samuelsson

KRÖGAREN OCH ENTREPRENÖREN

Krögaren Sami Samuelsson berättar

Samuel Samuelsson var med och tog fram konceptet för Avenyn7, tidigare Le Pain Francais på Avenyn. Restaurangen hamnade på listan över världens tjugo bäst designade restauranger. När Samuel intervjuades så berättade att han restaurangen hamnat med i den internationella designtidningen Bored Panda. Tidningen listade nämligen de tjugo bäst designade restaurangerna i världen som Tokyo, Rom och New York. Sami och arkitekterna arbetade intensivt med att ta fram konceptet för vad som blev fyra våningar hög restaurang.

Krögaren Samuel slog upp dörrarna till en av avenyns storslagna ställen med både kafé, konditori, bar, lounge och grill på takterassen.

Samuel Samuelsson

Samuel Samuelsson är en entreprenör som uppskattar inträget vardagsarbete. Som entreprenör känner han till de affärsstrategiska utmaningar som finns inom olika verksamheter och vad företag ställs inför på vägen till att bli exempelvis ledande koncern. Läs om vad Samuel erbjuder genom Veraz Holding för entrepenörer med god affärsidé och utvecklingsmöjligheter.